ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων ο πολιτισμός αποτελεί ισχυρό αντίβαρο, που απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις .Συνδέεται με τον ανθρωπισμό, το ιδεώδες δηλαδή με το οποίο ο άνθρωπος είναι υπέρτατη αξία και γι΄αυτό οφείλουμε να του δείχνουμε το δέοντα σεβασμό.

ΤΕΧΝΗ

Ο ρόλος της τέχνης στην εκπαίδευση έχει μεγάλη σημασία .Μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις ,τα μουσικά δρώμενα, τις κινηματογραφικές ταινίες ,τις βιβλιοπαρουσιάσεις και τις εκδηλώσεις καλλιεργείται η αγάπη για το ωραίο, η αισθητική αντίληψη, η ευγενής άμιλλα, η αναζήτηση ηθικών αξιών και ο αλληλοσεβασμός .Η καλλιτεχνική συγκίνηση οξύνει την κριτική ικανότητα του μαθητή, δίνει πληρότητα στις αισθήσεις του,ενθαρρύνει την πρωτοβουλία του, του επιτρέπει την ανάληψη δράσης και γεμίζει με ενδιαφέρον τις ελεύθερες ώρες του, εμψυχώνοντας τον.

Οι μαθητές του φροντιστηρίου εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα από τις εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποιούνται σε Μουσεία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους . Η επιμέρους επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές  για τον τόπο και την ημέρα διεξαγωγής της .

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές  δυσνόητες έννοιες με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο είναι το Πλανητάριο Αθηνών.Υπάρχει επίσης στη διάθεση των μεγαλύτερων μαθητών  η διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας,

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Οι πολιτιστικές και οι περιβαλλοντικές εκδρομές προσφέρουν στους μαθητές μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελλάδα, να έρθουν σ’επαφή με τη φύση ,να γνωρίσουν μέρη με μορφωτική αξία, να μελετήσουν την ιστορία ,τη γεωγραφία και να βιώσουν την ιδιοσυστασία του κάθε ελληνικού τόπου, ξεφεύγοντας από την ένταση του καθημερινού σχολικού προγράμματος. Η επίσκεψη τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι ένα γοητευτικό και πολύτιμο ταξίδι στις ρίζες του πολιτισμού μας. Έτσι, θα συνειδητοποιήσουν το νόημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας

Άλλη μια επιλογή  χαλαρωτικής βόλτας  . Η επίσκεψη σε ένα κινηματογράφο βλέποντας  κάποιο αγαπημένο  έργο βοηθά στο να χαλαρώσουν οι μαθητές και  να ξεχάσουν για λίγο το βαρύ φορτίο των εξετάσεων.

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές  δυσνόητες έννοιες με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο είναι το Πλανητάριο Αθηνών.Υπάρχει επίσης στη διάθεση των μεγαλύτερων μαθητών  η διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας,

Γνωρίζοντας το άγχος και την πίεση που ζουν οι μαθητές της Α΄Β΄Γ΄ Λυκείου εκμεταλλευόμαστε αυτού του τύπου τις αποδράσεις ώστε οι μαθητές να χαλαρώσουν και να επαναφορτίσουν τις “μπαταριές” τους.H σωστή διαχείριση μελέτης – χαλάρωσης  στο φροντιστήριο μαθητομάνια είναι σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του μαθητή..

«Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Μαθητομάνια»

© 2015 "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Inc. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας "multisys.gr " .

Βασιλική Γρίβα Φροντιστήριο "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Διεύθυντρια φροντιστήριου
Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρο Μελέτης « Μαθητομάνια» βρίσκεται σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου . Εάν μένεις στο Δάσος Χαϊδαρίου , Χαϊδάρι , Περιστέρι , Ασπρόπυργο , Αφαία μην χάνεις χρόνο έλα και γράψου στο φροντιστήριο των επιτυχιών και εξασφάλισε το μέλλον σου .
Send