Νέα Προγράμματα Σπουδών Περιόδου 2020-2021

Νέα Προγράμματα Σπουδών Περιόδου 2020-2021

Το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αλλάζει. 

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου από το Σεπτέμβριο του 2020 θα έχουν Τράπεζα Θεμάτων και ο βαθμός τους θα συνυπολογίζεται μαζί με τους βαθμούς της Β΄ & Γ΄ Λυκείου.Από φέτος είναι πια επιτακτικό η προετοιμασία  να ξεκινήσει από την Α΄ Λυκείου καθώς έτσι θα μπορέσει ο μαθητής να συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων που θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα θα αποκτήσει γερές εκπαιδευτικές βάσεις, που είναι απαραίτητες για τη μετέπειτα μαθητική του πορεία και την τελική επιτυχία στη Γ΄ Λυκείου.

 

Ποιος ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου;

Για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια υπολογίζονται οι βαθμοί των τεσσάρων Πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου σε ποσοστό 90%.
Το υπόλοιπο 10% θα προκύπτει ως εξής:

  • 2% η Α΄ Λυκείου
  • 3% η Β΄ Λυκείου
  • 5% η Γ΄ Λυκείου

 

Επιπλέον, οι μαθητές στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς, θα εξετάζονται σε θέματα τα οποία σε ποσοστό 50% θα προκύπτουν κατόπιν κλήρωσης. Η κλήρωση αυτή θα γίνεται από μία Κεντρική Τράπεζα Θεμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η ομοιογένεια του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Post comment

You must be logged in to post a comment.

© 2015 "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Inc. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας "multisys.gr " .

Βασιλική Γρίβα Φροντιστήριο "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Διεύθυντρια φροντιστήριου
Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρο Μελέτης « Μαθητομάνια» βρίσκεται σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου . Εάν μένεις στο Δάσος Χαϊδαρίου , Χαϊδάρι , Περιστέρι , Ασπρόπυργο , Αφαία μην χάνεις χρόνο έλα και γράψου στο φροντιστήριο των επιτυχιών και εξασφάλισε το μέλλον σου .
Send