Εκπτώσεις 15% για αγορές λογοτεχνικών & εκπαιδευτικών βιβλίων απο το βιβλιοπωλείο Inbag

Το φροντιστήριο Μαθητομάνια σε συμφωνία με το βιβλιοπωλείο  » Inbag « εξασφάλισε 15% έκπτωση σε λογοτεχνιικά βιβλία και εκπαιδεύτικό υλικό.

» Δεν είμαι η αδερφή μου » Οι συγκρίσεις, οι ανταγωνισμοί, οι αδυναμίες, οι «ετικέτες» που φοριούνται σαν στενά, δανεικά ρούχα, η έλλειψη αυτοπεποίθησης που ασκεί δύναμη αναστολής είναι  τα στοιχεία που περιγράφουν τη σχέση των δύο έφηβων αδελφών στο βιβλίο Δεν είμαι η αδελφή μου(εκδ. Μίνωας) της Μαίρης Σάββα – Ρουμπάτη. Η χαρισματική Αλίκη και η χαμηλόφωνη Μαρία θα δουν τη σχέση τους να δοκιμάζεται, τις ισορροπίες να ανατρέπονται και τους ρόλους που η καθεμιά είχε επωμιστεί να κλονίζονται. Η οικογένεια ως δίχτυ προστασίας, ως σημείο αναφοράς αποδεικνύεται ο αφανής και σωτήριος παράγοντας όταν εμφανίζονται κίνδυνοι.

» Δέν είμαι αόρατη « Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, η Λόρεθ, ξεκινά την αναζήτηση του πατέρα της ο οποίος εξαφανίστηκε. Το οδυνηρό γεγονός προκαλεί σύγχυση στα παιδιά. Στο μυθιστόρημα για εφήβους Δεν είναι αόρατη (εκδ. Παπαδόπουλος) του Μάρκους Σεντζγουήκ η δράση είναι ξετυλίγεται γύρω από ένα παιχνίδι συμπτώσεων ή μήπως όχι; Οι βεβαιότητες του κοριτσιού κλονίζονται. Συνοδοιπόρος της στην αναζήτηση είναι ο μικρός αδελφός της ενώ όλα τα στοιχεία που διαθέτει τα αντλεί από το σημειωματάριο του συγγραφέα μπαμπά της. Και όπως συμβαίνει κάθε φορά που παραβιάζεται ο προσωπικός κόσμος κάποιου, είναι αβέβαιο τι θα προκύψει.

» Με λένε Μαλάλα » Τα τρία τελευταία χρόνια όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ανέδειξαν ένα κορίτσι που με μεγάλη γεναιότητα έκανε μια σπουδαία επαναστατική πράξη, την Μαλάλα Γιουσαφζάι. Το κορίτσι σε ηλικία 15 ετών έπεσε θύμα της μισαλοδοξίας των Ταλιμπάν που είχαν καταλάβει την περιοχή στην οποία ζούσε και που στόχο είχαν να στερήσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση στα κορίτσια. Την πυροβόλησαν σχεδόν εξ’ επαφής στο κεφάλι καθώς επέστρεφε από το σχολείο. Η Μαλάλα ανάρωσε, ύψωσε το ανάστημά της και τη φωνή της και πλέον εμπνέει με τη δράση και τη στάση της χιλιάδες κορίτσια στην πατρίδα της και σε όλον τον κόσμο. Το 2014 έγινε η νεότερη βραβευθείσα με το Νόμπελ Ειρήνης.

Με όχημα τις λέξεις και ήρωα τον ποιητή, η Φωτεινή Φραγκούλη ρίχνει μια Ελιά στο πέλαγος (εκδ. Πατάκης) και χαρίζει στα παιδιά δέκα μικρές ιστορίες, όμορφα εικονογραφημένες από την Εύη Τσακνιά. Μια συλλογή ιστοριών για τη μοιρασιά, τη δύναμη να αλλάζεις, την παρηγοριά που προσφέρουν οι τρυφερές αναμνήσεις.

Ο Ίκαρος, ο μικρός ολυμπιονίκης (εκδ. Κέδρος) της Ουρανίας Τουτουντζή είναι ένα ονειροπόλο 11χρονο αγόρι που ζει στην αρχαία Έφεσο το 632 πΧ. Με υλικά από την Ιστορία, ο σημερινός μικρός αναγνώστης θα μάθει για τον ιωνικό πολιτισμό που άνθισε στην Έφεσο αλλά και για τους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαίας εποχής και τι μπορεί να αναζητούσε ένα παιδί που είχε όνειρο να ταξιδέψει στην Ολυμπία.

» Οι κυνηγοί του θησαυρού « του Τζέιμς Πάτερσον ζουν μια περιπέτεια που δεν έχει τέλος. Για τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Κιντ κάθε μέρα της ζωής τους ήταν και μια περιπέτεια, αφού με το οικογενειακό σκάφος όργωναν τις θάλασσες αναζητώντας με τους γονείς τους χαμένους θησαυρούς στα βάθη των ωκεανών. Η πραγματική περιπέτεια, όμως, άρχισε όταν η μητέρα τους εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Κύπρο και ο πατέρας τους χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας τρομερής τρικυμίας. Τα τέσσερα αδέλφια θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους πειρατές και έναν ύπουλο αντίπαλο, στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τι συνέβη στους γονείς τους – και κυρίως αν είναι ζωντανοί.

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Μαθητομάνια

Ηpώων Πολυτεχνείου 75 Δάσος Χαιδαρίου .

Post comment

You must be logged in to post a comment.

© 2015 "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Inc. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας "multisys.gr " .

Βασιλική Γρίβα Φροντιστήριο "ΜΑΘΗΤΟΜΑΝΙΑ" Διεύθυντρια φροντιστήριου
Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρο Μελέτης « Μαθητομάνια» βρίσκεται σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου . Εάν μένεις στο Δάσος Χαϊδαρίου , Χαϊδάρι , Περιστέρι , Ασπρόπυργο , Αφαία μην χάνεις χρόνο έλα και γράψου στο φροντιστήριο των επιτυχιών και εξασφάλισε το μέλλον σου .
Send